A rapperek Cadillac-kel járnak

MTI
2004.01.30. 14:01
"Nem akarok találkozni apáddal, csak azt akarom, hogy szállj be a Cadillacembe" - énekli az Outkast együttes a Hey Ya! című számában. Egy felmérés szerint a Cadillac lett az amerikai rapperek kedvenc autója, leszorítva a korábban vezető Mercedest.

Az Agenda tanácsadó cég elemzése szerint a Cadillac Escalade különösen népszerű a gazdag fekete sportolók és muzsikusok körében, ezért is hivatkoznak rá olyan gyakran a dalokban.

Mint az Agenda elnöke, Lucian James rámutatott, a hiphop-közösség nagy gondot fordít a gazdagság tárgyi szimbolumainak beszerzésére, a Gucci-öltönyökre, az ékszerekre, a Hennessy konyakra és természetesen a méregdrága autókra.

2003-ban a Cadillac csak a negyedik volt a rapperek listáján, messze lemaradva a Mercedestől, amelynek külön lökést adott Jay-Z reklámklipje. Tavaly még a német kocsi tűnt a siker szimbólumának, de a januári slágerlisták már azt mutatják, hogy az egyik legamerikaibb kocsi, az 50-es évek rock and roll-korszakától elválaszhatatlan Cadillac visszaszerezte "zenei" trónját.