Eric Clapton Robet Johnson-feldolgozást ad ki

MTI
2004.02.03. 22:31
A lassúkezű 2004-ben két új lemezt ad ki, március 30-án egy Robert Johnson, a harmincas évek meghatározó blueszenészének feldolgozásaival megtöltött albumot, év végén pedig saját, friss számaiból összeállított stúdiókorongot jelentet meg.

Eric Claptonhoz mindig közel álltak Johnson dalai, már a Cream-időszakban is bombasikere volt Crossroads című szerzeményének az angol trió előadásában, de Clapton többek között játszotta a Rambling On My Mind és a Kind Hearted Woman című kompozíciókat is.

Többek között a Rolling Stones is készített Johnson-feldolgozást, a Love In Vain-t. A Led Zeppelin a Riverside Blues-zal, a Blues Brothers a Sweet Home Chicagó-val, a Fleetwood Mac pedig a Dust My Broom-mal lépett fel.

Robert Johnson, a blues óriása, 27 évesen 1938-ban gyilkosság áldozata lett. Nőügybe keveredett, egyesek szerint egy féltékeny férj szúrta le, mások úgy tudják, hogy egy kocsmában mérget tettek az italába. Rövid élete ellenére is maradandót alkotott, igaz csak 29, más források szerint 30 dal fűződik a nevéhez.