Kidman kinézete miatt nem kap Oscart a Could Mountain

Cinematrix
2004.02.05. 11:56
Nicole Kidman kinézetét okolják, hogy a többszörös Oscar-esélyesnek tartott amerikai Függetlenségi Háború idején játszódó Hideghegy (Cold Mountain) csak egy komolyabb jelölést kapott.

Az Anthony Minghella (Az angol beteg) rendezésében készült Hideghegy című drámát a múlt hónapban még jónéhány kategóriában esélyesnek tartották, ám a film hat kevésbé fontos mellett csupán egy komolyabb Oscar-jelölést kapott (Legjobb férfi főszereplő: Jude Law).

"Nicole kinézete rontja a film hihetőségét, és lehet, hogy ez a Legjobb film Oscar-díjába fog kerülni" - nyilatkozta a stáb egyik tagja. A vágószoba ugyanis heves viták helyszíne volt, amikor nyilvánvalóvá vált, hogy Kidman Ada Monroe szerepében mennyire hibátlanul néz ki. Míg a lány polgárháborús időkben küzd egy lepusztult farmon az életbenmaradásárt, egy címlaplány benyomását kelti.

Minghella és Harvey Weinstein executive producer kemény vitát folytattak arról, hogy Nicole külsejét, arcát vagy bármijét digitális technikával le kellene rontani. Végül sem az idő, sem a büdzsé nem tette ezt lehetővé.