A 35. Budapesti Függetlenfilm Szemle díjai

2004.02.09. 13:40
Szalay Kristóf Nomen est omen című alkotása nyerte el vasárnap a 35. Budapesti Függetlenfilm Szemle fődíját. A Magyar Független Film és Videó Szövetség szemléjén a fődíj százezer forintos pénzjutalom mellett a Duna TV sugárzása.

A legjobb rendezőnek járó díjat megosztva kapta László Sára a Zoei, a darkos lány című filmért, és Poppé Béla és Hámori Dániel, a Hitman című film rendezői. A legjobb dokumentumfilm Szőke Orsolya (Polifilm Műhely) Big Deal című munkája, a legjobb kisjátékfilmnek pedig Deák Péter Áramszünet című alkotása lett. A háromtagú zsűri (Kőporosy János hangmérnök, Silló Sándor rendező és Pálos György rendező) különdíját Füredi Zoltán kapta A hagyatékért, a legjobb filmzenéért pedig Császi Ádám és Tóth Zoltán Gábor vehette át az oklevelet. A legjobb színészi alakításért járó elismerést a Tékozló fiak című film két főszereplője, Király Márk és Orsós Róbert kapta (Roma Média Iskola).

Az idei megmérettetésre majdnem száz film, több mint 24 órányi alkotás érkezett, ezért a filmeket a tervezettnél korábban, csütörtök délután kezdték el vetíteni a Műcsarnokban.