Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Az orosz kulturális miniszter a holokauszt múzeumban

MTI
2004.02.10. 12:20
Az orosz kulturális miniszter kedden megtekintette a Holokauszt Dokumentációs Központ és Emlékgyűjtemény budapesti épületét, amit áprilisban nyit meg Magyarország és Izrael államfője.

Mint a Mihail Svidkojt vendégül látó Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának jelen lévő képviselői elmondták, az alig egynapos látogatás során a tárca beruházásait igyekeztek megmutatni, ezért kereste fel Svidkoj hétfőn a Nemzeti Színházat, valamint a Millenniumi Városközpont kulturális tömbjét, s elutazása előtt a holokauszt múzeumot. Az utóbbi programon jelen volt Zoltai Gusztáv, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) ügyvezető igazgatója is, aki Mihail Svidkojt meghívta, tekintse meg a helyreállított Dohány utcai zsinagógát is.

Mihail Svidkoj rövid budapesti tartózkodása során Hiller Istvánnal, a nemzeti kulturális örökség miniszterével megállapodást írt alá az oroszországi magyar, illetve a magyarországi orosz kulturális évad jövő évi megrendezéséről. A találkozók során több alkalommal is szó esett az Oroszországban lévő magyar kulturális értékek visszaszolgáltatásának kérdéséről. Hiller István ezzel kapcsolatban a sajtónak nem nyilatkozott.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.