Miklós
-7 °C
2 °C

Ben Kingsley a következő Oscarjára készül

UIP Duna
2004.02.10. 16:38
A hollywoodi sztárok nagyszabású vacsorán készültek a következő Oscar-gálára. Mindenki a lehető legelegánsabban jelent meg, hiszen az összejövetel célja az volt, hogy népszerű PR-eseményként felhívja a figyelmet a húsz nap múlva rendezendő díjkiosztóra. A meghívottak között volt Ben Kingsley is, akit a Ház a ködben című dráma főszerepének nagyszerű alakításáért jelöltek a díjra. A talpig fekete öltönyben feszítő brit színész szerényen vegyült el a többiekkel, pedig nem először került kapcsolatba az aranyszobrocskával: először 1982-ben nyerte el a díjat a Gandhiért, majd még kétszer jelölték, 1992-ben (Bugsy), majd 2002-ben (Szexi dög).

- Visszahúzódó természet vagyok, és ez a nagy pompa mindig túlságosan izgalomba hoz - nyilatkozta Sir Kingsley. - Az ember látja a rengeteg fekete luxusautót, amelyekből a világ legszebb női szállnak elő - hát hogyne némulna el az ámulattól? Akárhányszor jön ide az ember, ezt nem lehet megszokni.

A Ház a ködben című filmben az indiai-angol származású Kingsley egy volt iráni ezredest alakít, aki családjával együtt az Egyesült Államokban telepedett le, és minden célja az amerikai álom megvalósítása - család, saját ház, gondtalan élet. A filmet az amerikai kritikusok az év egyik legkiemelkedőbb drámájának nevezik.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.