Ben Kingsley a következő Oscarjára készül

UIP Duna
2004.02.10. 16:38
A hollywoodi sztárok nagyszabású vacsorán készültek a következő Oscar-gálára. Mindenki a lehető legelegánsabban jelent meg, hiszen az összejövetel célja az volt, hogy népszerű PR-eseményként felhívja a figyelmet a húsz nap múlva rendezendő díjkiosztóra. A meghívottak között volt Ben Kingsley is, akit a Ház a ködben című dráma főszerepének nagyszerű alakításáért jelöltek a díjra. A talpig fekete öltönyben feszítő brit színész szerényen vegyült el a többiekkel, pedig nem először került kapcsolatba az aranyszobrocskával: először 1982-ben nyerte el a díjat a Gandhiért, majd még kétszer jelölték, 1992-ben (Bugsy), majd 2002-ben (Szexi dög).

- Visszahúzódó természet vagyok, és ez a nagy pompa mindig túlságosan izgalomba hoz - nyilatkozta Sir Kingsley. - Az ember látja a rengeteg fekete luxusautót, amelyekből a világ legszebb női szállnak elő - hát hogyne némulna el az ámulattól? Akárhányszor jön ide az ember, ezt nem lehet megszokni.

A Ház a ködben című filmben az indiai-angol származású Kingsley egy volt iráni ezredest alakít, aki családjával együtt az Egyesült Államokban telepedett le, és minden célja az amerikai álom megvalósítása - család, saját ház, gondtalan élet. A filmet az amerikai kritikusok az év egyik legkiemelkedőbb drámájának nevezik.