Zelma, Rajmund
-7 °C
-3 °C

Harry Potter ógörögül

MTI
2004.02.11. 10:50
Egyéves fordítói munka eredményeként ógörögül is megjelent J. K. Rowling népszerű sorozatának, a Harry Potternek az első kötete. A Harry Potter és a bölcsek köve című regényt egy Bedfordban oktató tanár, Andrew Wilson fordította le a Bloomsbury kiadó kérésére.

Az ógörögöt tanuló diákok jelentős támogatást kaphatnak Harry Pottertől. Az angliai Bedfordban oktató Andrew Wilson tanár a Bloomsbury kiadó kérésére egyéves munkával fordította le a klasszikus nyelvre Joanne K. Rowling Harry Potter és a bölcsek köve című első regényét.

"Felhasználható az iskolákban, hogy kedvet csináljon a diákoknak a görög nyelv tanulásához" - nyilatkozta Wilson a BBC-nek. A fordító azt is elárulta, hogy munkája sokszor nem kis nehézségekbe ütközött, amikor például olyan szakkifejezéseket kellett körülírnia, mint a "quidditch", azaz a seprűnyélen folytatott labdajáték.

Rowling az eddig megjelent és számos nyelvre lefordított öt Harry Potter-regényével minden idők legjobban kereső szerzője, akinek regényei eddig 250 millió példányban keltek el.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.