Aladár, Álmos
-1 °C
9 °C

Ma nyílik a Balassi-emlékév

MTI
2004.02.13. 12:56
A 450 éve született Balassi Bálint költő tiszteletére hirdetett emlékévet ma nyitja meg Hiller István kulturális miniszter Budapesten, a Petőfi Irodalmi Múzeumban.

Az 1554-ben, Zólyomon született Balassi Bálint személyisége, reneszánsz életszemlélete, humanista műveltsége és az egész európai irodalom értékeit kisugárzó életműve kiválóan alkalmas a más nemzetek által Magyarországról alkotott kép színesítésére és gazdagítására.

Az emlékév szervezésére Balassi Bálint Emlékbizottság alakult, amelynek tagja - egy korábbi közlés szerint - a kulturális, az oktatási, a honvédelmi és a külügyminiszter, valamint az informatikai és hírközlési miniszter.

A bizottságban az MTV és a Duna TV, továbbá az irodalom és történettudomány több képviselője, múzeumi szakértő, zeneszerző és színházigazgató is helyet kapott.

A Balassi-emlékév alkalmából Szlovákia és Magyarország együtt újítja fel a költő nyughelyét, Lengyelországban, Krakkóban emlékkonferenciát rendeznek a két ország tudósai részvételével, cseh nyelven válogatást jelentetnek meg Balassi Bálint műveiből.

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.

Wellness hétvégék belföldön

A kényeztetés egész évben jár Önnek! Válasszon a legjobb ajánlatokból.