Vers- és prózamondó verseny a Nagykunságról

MTI
2004.02.16. 10:26
Vers- és prózamondó versenyt hirdetett meg Csíkos Sándor jelenlegi kunkapitány, Jászai-díjas színművész és Berekfürdő önkormányzata; a vetélkedő célja, hogy "bemutassák és népszerűsítsék a Nagykunságról szóló irodalmi alkotásokat, és hagyományt teremtsenek".

Az április 24-ei megmérettetésre Karcagon, Kisújszálláson, Túrkevén, Kunszentmártonban, Kunhegyesen, Kunmadarason, Berekfürdőn, Mesterszálláson és Kuncsorbán élő, illetve innen elszármazott általános és középiskolás diákok valamint felnőttek jelentkezését várják. A versenyzőknek két művet kell előadni, ebből az egyiket kötelezően a kiírók által megadott, a Nagykunsággal kapcsolatos műveket tartalmazó listáról kell kiválasztani, míg a másik tetszés szerinti lehet.

A jelentkezésről és a művekről bővebb felvilágosítást a berekfürdői kulturális, idegenforgalmi központ és könyvtár ad. A résztvevők emléklapot kapnak, a helyezettek pedig Győrfi Lajos szobrászművész érmét és a karcagi Kántor-műhely kerámiáit vehetik át. A rendezvény fővédnöke Kalász Márton, a Magyar Írószövetség elnöke.