A szitárművész lánya vezeti az angol listát

MTI
2004.02.16. 17:25
Norah Jones új lemezzel jelentkezett (Feels Like Home) és azonnal az angol slágerlista élére állt. Jones ma már nagyobb sztárnak számít az apjánál, az indiai szitárművész Ravi Shankarnál. A két évvel ezelőtt megjelent Come Away With Me című albuma, öt Grammy-díjat hozott neki, és még mindig a 16. helyen találjuk a szigetországi listán.

A lista második helyezettje Katie Melua grúz származású énekesnő a Call Off The Search című lemezével, harmadik a Franz Ferdinand nevű skót rockcsapat azonos nevű CD-je szerepel. A negyedik helyen egy fiatal amerikai popénekesnő, LeAnn Rimes Best of-ját találjuk.

Az angolok jelenleg legnépszerűbb énekesnője kétségtelenül Dido, akinek a Life For Rentje még mindig nagyon keresett, amit bizonyít a 8. helye. Három helyet lépett előre egy régi rockbanda a Tears For Fears, a Greatest Hits korongjával, amely az 1982-1992 közötti időszak slágereiből nyújt válogatást.

Ami a legnépszerűbb dalokat illeti, egy régi-régi Beatles-kompozíció a With a Little Help From My Friends az első, de nem Joe Cocker, hanem a fiatal Sam and Mark duó előadásában, akik az angol Pop Idol verseny legújabb sztárjai. A második helyezett viszont egy jól ismert énekes, Ronan Keating: She Believes (In Me) című dala.