Adam Sandler börtönfocira készül

Cinematrix
2004.02.18. 16:11
A brit Gépállat SC után amerikai remake is készül a Hajrá, Fegyencváros (The Longest Yard) című 1974-es szatírikus sport-börtönfilmből. A főszereplők Adam Sandler, Chris Rock és Snoop Dogg, a rendező Peter Segal, aki Sandler legfrissebb sikerét, a hétvégén 40 millió dollárt hozó 50 First Dates-t rendezte.

Az eredetileg Burt Reynolds főszereplésével készült mozi újraforgatásáról már tavaly nyáron döntött a Paramount, Sandler produkciós cége, a Sonynál működő Happy Madison Prods. és az MTV. Bár Sandler eredetileg nem tervezte, hogy játszani is fog a filmben, Sheldon Turner forgatókönyvének elolvasása után kedvet kapott hozzá.

A harminc évvel ezelőtti filmben Reynolds egy visszavonult profi focistát játszik, aki börtönbe kerül. Itt csapatot kell szerveznie a rabokból az őrök ellen. A Hajrá, Fegyencváros jellegzetes hetvenes évekbeli hatalomellenes film, amelyet a humora, naturalizmusa és izgalmas vágása tett emlékezetessé. Turner a fő cselekményvonalat megtartotta, a történetet azonban a mába helyezte át. Snoop Dogg mellett több más rapsztárt is szerződtetni készülnek, illetve egykori profi futballisták szereplése is várható.

Cinematrix