Blanka, Bianka
10 °C
18 °C

Hurkafarsang Somogyban az asztali örömök fesztiválján

MTI
2004.02.20. 10:45
Somogy konyhaművészeti babérokra tör. A megye idén hatodszor hirdette meg 18 helyszínen a Különleges asztali örömök Somogyban gasztronómiai rendezvénysorozatot, ami hurkafarsanggal veszi kezdetét.

Az idei somogyi gasztronómiai Ki mit tud?-ra már elkezdődött a készülődés. Szennában összegyűltek a résztvevők. A szabadtéri falumúzeumáról ismert kis falu az eseménysorozat nyitányaként hurkafarsangra vár mindenkit február utolsó szombatján.

A következő program június elején lesz a Balatonhoz közeli Szőlösgyörökön, ahol honfoglalás kori ételeket sütnek-főznek a versenyzők. Attól kezdve szinte minden héten újabb és újabb helyszíneken várják a gasztronómiai élvezetek kedvelőit. Az októberi gáláig lesz napja a palacsinta, a rétes, a kalács, a krumplispogácsa készítésnek, a Krisna-völgyben vegetáriánus ételekkel fogadják a vendégeket, a Balaton-partján halászlével, a Zselic lankái között pedig vadételekkel. Csülök is készül majd a nyáron, szárnyasokat is felszolgálnak, és a Somogyban élő nemzetiségek ételeiből is készül kóstoló. Asomogyi borokból is válogathatnak és népzene mellett tánc is lesz.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Év végi utazás

Ajándékozzon utazást, töltse a karácsonyt és a szilvesztert külföldön!