Hugh Jackman helyettesíti Brad Pittet

Cinematrix
2004.02.27. 11:56
Miután Brad Pitt kiszállt Darren Aronofky The Fountain című filmből, és helyette Hugh Jackmant választották, 75 millió dollárról 35-40 millió dollárra csökkent a költségvetés.

Pitt annak idején azért fordított hátat a produkciónak, mert nem tetszett neki, ahogy Aronofsky és Ari Handel az utolsó pillanatban átírta a forgatókönyvet, amelynek főhőse pszichológiai utazásra indul és száz éveket ugrál az időben.

A Variety szerint az azóta ismét módosított forgatókönyvről alig tudni valamit, de Aronofsky állítólag úgy igyekezett átszabni, hogy minél kevesebb költséges múlt- és jövőbeli díszletre legyen szükség. A Warner takarékoskodik a színészeknek fizetendő gázsin is, ezért a népszerű, ám megfizethető ausztrál Hugh Jackmant kínálta meg a szereppel.

Jackman egyelőre még nem mondott igent, és folyik a vita arról a 18 millió dolláros költségről is, amely a korábbi előkészületek során keletkezett: a pénz egy részéből díszletek épültek Ausztráliában, amelyek egy részére a legújabb forgatókönyv-változat szerint nincs is szükség, és milliós összeggel tartoznak Cate Blanchettnek is, akivel olyan szerződést kötöttek, hogy a projekt meghiúsulása esetén is kifizetik.

Cinematrix