Dokumentumfilm-fesztivál Sepsiszentgyörgyön

MTI
2004.03.01. 14:57
Csaknem kétszáz dokumentumfilmet neveztek be a Sepsiszentgyörgyön március 16-án kezdődő Film.dok magyar-román dokumentumfilm-fesztiválon - írta hétfői számában a Krónika.

Az erdélyi napilap a fesztivál előzsűrijének munkájáról beszámolva tájékoztatott arról, hogy összesen 185 film érkezett be, ebből több mint harmincat vetítenek majd a versenyprogramban, további húsz film pedig az információs és a kiemelt információs blokkokban szerepel majd. Ez utóbbiban azok az alkotások kapnak helyet, amelyek nem kerültek be a versenyfilmek közé, de az előzsűri művészeti szempontból értékes alkotásoknak tartott.

A beérkezett filmek közül mintegy negyven román, negyven erdélyi magyar produkció, a többi magyarországi alkotás. A négytagú előzsűri (Zágoni Balázs, Lakatos Róbert, Schneider Tibor, Tárkányi János) többek között Makó Andrea Esztena, Zsigmond Dezső Aranykaliba, Sorin Iliesiu Aurolac, Alexandru Solomon The Sweet, Marius Dumitru Soptera The Doll, Marius Tabacu Máramaros-körzet című filmjeit válogatta be a versenyfilmek közé.