Salamon
7 °C
13 °C

Rodriguez új filmje: Tarzan a Marson

Cinematrix
2004.03.03. 11:39
Robert Rodriguez adaptációt készít a Tarzan írójaként ismert Edgar Rice Burroughs sci-fi fantasyjéből, a Princess of Marsból. A rendező szerint a 100 millió dolláros költségvetéssel megteremthető az a különös világ, mely a zöld barbárok és gyönyörű lányok lakta Marson játszódik.

"A Gyűrűk Ura után a John Carter of Mars-regénysorozat az utolsó jól ismert fantasy-klasszikus, amelyet eddig nem filmesítettek meg, és az ok itt is hasonló, mint A Gyűrűk Ura esetében: korábban nem állt rendelkezésre megfelelő technológia" - nyilatkozta Rodriguez az Empire Online-nak, majd azt is elmondta, hogy a vizuális effekteket az austini stúdiójában készíti.

Burroughs 1912-ben írta a Princess of Marsot, amely John Carter amerikai polgárháborús veterán és aranykereső története: a férfi az ellenséges indiánok elől egy barlangban rejtőzik el, és egy másik bolygón találja magát. Ez a bolygó a Mars, amely azonban a könyvben korántsem olyan kopár, mint a valóságban: különösnél különösebb állatok, magas, zöld barbárok és gyönyörű lányok népesítik be. Izgalmakból, és románcból ebben a Borroughs-könyvben sincs hiány.

Burroughs egyébként tíz további kötetet szentelt John Carter marsbeli kalandjainak, így Rodriguez trilógiában is gondolkodhat, mint az El Mariachi és a Kémkölykök esetében. A gyártó Paramount Rodriguez számára, aki az El Mariachit annak idején 7.000 dollárból rendezte, 100 millió dolláros büdzsét biztosít.

Cinematrix

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Őszi szünet

Utazzon el családjával! Segítünk hogy megtalálja a legjobb ajánlatokat.