Rodriguez új filmje: Tarzan a Marson

Cinematrix
2004.03.03. 11:39
Robert Rodriguez adaptációt készít a Tarzan írójaként ismert Edgar Rice Burroughs sci-fi fantasyjéből, a Princess of Marsból. A rendező szerint a 100 millió dolláros költségvetéssel megteremthető az a különös világ, mely a zöld barbárok és gyönyörű lányok lakta Marson játszódik.

"A Gyűrűk Ura után a John Carter of Mars-regénysorozat az utolsó jól ismert fantasy-klasszikus, amelyet eddig nem filmesítettek meg, és az ok itt is hasonló, mint A Gyűrűk Ura esetében: korábban nem állt rendelkezésre megfelelő technológia" - nyilatkozta Rodriguez az Empire Online-nak, majd azt is elmondta, hogy a vizuális effekteket az austini stúdiójában készíti.

Burroughs 1912-ben írta a Princess of Marsot, amely John Carter amerikai polgárháborús veterán és aranykereső története: a férfi az ellenséges indiánok elől egy barlangban rejtőzik el, és egy másik bolygón találja magát. Ez a bolygó a Mars, amely azonban a könyvben korántsem olyan kopár, mint a valóságban: különösnél különösebb állatok, magas, zöld barbárok és gyönyörű lányok népesítik be. Izgalmakból, és románcból ebben a Borroughs-könyvben sincs hiány.

Burroughs egyébként tíz további kötetet szentelt John Carter marsbeli kalandjainak, így Rodriguez trilógiában is gondolkodhat, mint az El Mariachi és a Kémkölykök esetében. A gyártó Paramount Rodriguez számára, aki az El Mariachit annak idején 7.000 dollárból rendezte, 100 millió dolláros büdzsét biztosít.

Cinematrix