Nemzetközi kulturális konferencia Kolozsváron

MTI
2004.03.04. 09:52
Rangos nemzetközi művészeti konferenciát tartanak csütörtöktől vasárnapig Kolozsváron; a Brilliant elnevezésű rendezvényre az osztrák, belga, bolgár, cseh, ír, angol, lengyel, holland, norvég és spanyol képzőművészeti felsőoktatás jelentős képviselői érkeznek - írta a Szabadság.

A kolozsvári napilap cikke szerint a kolozsvári Képzőművészeti Akadémia számára nagy megtiszteltetés, hogy a lehetséges helyszínek közül ezt az intézményt választották a rendezvény otthonául.

A négynapos programban számos tárlatmegnyitó szerepel, legfontosabbak viszont a szakmai kerekasztal-megbeszélések, műhelyek, amelyek célja tisztázni a képzőművészeti felsőoktatás helyzetét, rendszerét az 1999-es - az európai felsőoktatási tér egységesítését kilátásba helyező - bolognai egyezmény fényében.

Csütörtökön két tárlatmegnyitó is szerepel a programon: a Mátyás-ház galériájában Horia Bernea román képzőművész tárlata, valamint Ateliers Croises III címmel az Atas galériában romániai és franciaországi képzőművész diákok közös kiállítását tekinthetik meg az érdeklődők.