Timót, Xénia
-8 °C
-3 °C

Nemzetközi kulturális konferencia Kolozsváron

MTI
2004.03.04. 09:52
Rangos nemzetközi művészeti konferenciát tartanak csütörtöktől vasárnapig Kolozsváron; a Brilliant elnevezésű rendezvényre az osztrák, belga, bolgár, cseh, ír, angol, lengyel, holland, norvég és spanyol képzőművészeti felsőoktatás jelentős képviselői érkeznek - írta a Szabadság.

A kolozsvári napilap cikke szerint a kolozsvári Képzőművészeti Akadémia számára nagy megtiszteltetés, hogy a lehetséges helyszínek közül ezt az intézményt választották a rendezvény otthonául.

A négynapos programban számos tárlatmegnyitó szerepel, legfontosabbak viszont a szakmai kerekasztal-megbeszélések, műhelyek, amelyek célja tisztázni a képzőművészeti felsőoktatás helyzetét, rendszerét az 1999-es - az európai felsőoktatási tér egységesítését kilátásba helyező - bolognai egyezmény fényében.

Csütörtökön két tárlatmegnyitó is szerepel a programon: a Mátyás-ház galériájában Horia Bernea román képzőművész tárlata, valamint Ateliers Croises III címmel az Atas galériában romániai és franciaországi képzőművész diákok közös kiállítását tekinthetik meg az érdeklődők.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Álom Nászút

Felejthetetlen élmény várja a világ legszebb tengerpartjain.