Véget ért a film.dok, román-magyar filmfesztivál

MTI
2004.03.21. 17:03
Nem osztották ki a fődíjat, helyette három filmet részesítettek elismerésben a hétvégén az erdélyi Sepsiszentgyörgyön rendezett első román-magyar dokumentumfilm-fesztiválon.

A szakmai zsűri nem osztotta ki a fődíjat, helyette három filmet részesített elismerésben. Ezek: A tévé és én (rendezte Papp Bojána), Aurolac (Sorin Iliesiu és Ioan Grosan alkotása), valamint Aranykalyiba (Zsigmond Dezső rendezése).

A zsűri különdíját az A remete remeke című film kapta, melynek alkotója Szirmay Márton. A fesztivál igazgatóságának különdíjában az A vonat (Domokos János, El Eini Sonia, Szalay Péter és Szekeres Csaba) című produkció részesült, a legjobb operatőri díjat Bálint Artúr (Aranykalyiba), míg a legjobb elsőfilmes díjat Petke László kapta Hogyha az Isten akarja című alkotásáért.

A fesztivál elnöke, aki egyben a szervező bukaresti Magyar Kulturális Központ igazgatója, Beke Mihály András záró beszédében a fesztivál folytatását ígérte. Mint elmondta, az ötnapos rendezvény célt ért, hiszen szakmai párbeszéd kezdődött az alkotók között.