Az OutKast duplázott a Soul Train díjkiosztón

MTI
2004.03.22. 11:38
A hétvégén tizennyolcadik alkalommal rendezték meg a Soul Train zenei díjkiosztó show-műsorát, amelyen két kategóriában is nyert az OutKast duó. Az atlantai párost az elmúlt hónapban Grammy-gramofonokkal is jutalmazták.

OutKast duó a Speakerboxxx/The Love Below című lemezével, valamint a Hey Ya szám videoklipjével aratott. A kiosztásra kerülő 10 díjból egyet a súlyos betegségéből felépült énekes, Luther Vandross is hazavihetett a Dance With My Father című kislemezéért. A legjobb női R&B/Soul albumnak Beyoncé Dangerously In Love című korongját találták, míg a férfi-győztes R. Kelly (Chocolate Factory) lett. Gospel kategóriában Byron Cage The Prince of Praise című albuma nyert, amelynek zenei anyagát a New Birth katedrálisban rendezett koncerten rögzítették.

A Soul Train Awards az R&B, a hip-hop, a rapzene és a gospel legjobbjainak évente megrendezésre kerülő seregszemléje. A ceremónia házigazdája ezúttal Alicia Keys és Kenneth "Babyface" Edmonds volt. Alicia magánál is tartott egy díjat, amit a You Don't Know My Name című daláért ítéltek a műfajt képviselő szakmabeliek.