Mégsem törölték a Színes Mai Lapot

MTI
2004.03.22. 12:34
A nemzeti kulturális örökség minisztere megváltoztatta a lapnyilvántartás január 5-i elsőfokú határozatát, amely törölte a Színes Mai Lap nevét a lajtromból; a miniszter "másodfokú hatóságként", jogerős döntéssel elutasította a lap nyilvántartásból való törlésére irányuló kérelmet - tájékoztatta a Híd Rádió Rt. vezérigazgatója hétfőn az MTI-t. A vezérigazgató közlését a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának (NKÖM) sajtóirodája megerősítette.

"A Híd Rádió Rt., mint a Színes Mai Lap kiadója pénteken postán kapta meg a miniszter, számára pozitív határozatát, amely ellen fellebbezésnek helye nincs, a Mai Nap című lap jogtulajdonosa, amely kezdeményezte a törlési kérelmet, legfeljebb felülvizsgálatot kérhet a Fővárosi Bíróságtól" - írta L. Kelemen Gábor közleményében.

A Színes Mai Lap törlésére vonatkozó kérelem elutasítását a Híd Rádió Rt. kérte a kulturális minisztertől.

A lap vezérigazgató-főszerkesztőjének ismertetése szerint a kulturális miniszter határozatában leszögezte, hogy a Mai Nap és a Színes Mai Lap közötti korábbi védjegypernek a Színes Mai Lap megjelölés volt a tárgya, nem pedig a Színes Mai Lap elnevezés.

Közleménye szerint a Színes Mai Lap a tavalyi védjegyítélet után haladéktalanul megváltoztatta emblémáját, ezzel az újság védjegybitorló jellege megszűnt.