Koncertekkel ünneplik a rock and roll ötvenedik születésnapját

MTI
2004.03.22. 12:53
Egy hónap sincs hátra a rock and roll "hivatalosan" kijelölt születésnapjához, amely a több mint húsz éve halott Bill Haley és a napokban Budapesten járt együttesének Rock Around the Clock (Egész nap rock and roll) című híres dala felvételének napjához kötődik. A még élő rockmatuzsálemek késői követőikkel együtt koncertekkel készülnek, s nyilván évfordulós lemezekkel akarnak majd emlékezni.

Az első koncert-előkészületek híre Németországból érkezett. Chuck Berry, Phil Collinsszal, a Scorpions, a Jethro Tull és a Status Quo együttesekkel, valamint Mike Oldfilelddel együtt Hannoverben ad koncertet az évforduló jegyében. Az 50 Jahre Rock címet viselő bulit a Preussag Arénában tartják április 17-én.

Németországi koncertekre készül ebből az alkalomból Shakin Stevens, a Deep Purple együttes, Suzi Quatro a hetvenes évek rock and roll királynője, aki a napokban pillanatokra felvillant a magyarországi rock and roll-hajón is. Németországba készül Eric Burdon, az Animals énekese, aki 40 évvel ezelőtt a The House of The Rising Sun című dallal írta be a nevét a műfaj történetébe. Fellép a finn Rasmus együttes, és nem hiányozhatnak az öregek, a Comets tagjai sem.