Két stáb készíti ugyanazt a Napóleon-filmet

Index
2004.03.29. 17:46
Al Pacino főszereplésével The Monster of Longwood (A longwoodi szörnyeteg) címmel készít filmet Napóleonról Patrice Chereau francia filmrendező. Ezzel párhuzamosan ugyanebből a forgatókönyvből egy másik Napóleon-film előkészülete is zajlik. A jogi vita máris kezdetét vette - írja a Cinematrix.

A Chereau által rendezendő film Staton Rabin regénye alapján készül majd, és a Szent Ilona szigetére száműzött Napóleon utolsó napjait mutatja be, aki meghitt barátságba került egy Betsy nevű 13 éves angol lánnyal.

A másik Napóleon-film címe a Rebecca B. Kennedy forgatókönyve alapján készülő Napoleon and Betsy-nek ugyanez a témája. Betsyt Scarlett Johansson alakítja majd, a megfelelő Napóleont még keresik. Nem kizárt, hogy sosem valósul meg ez a terv, mivel a Longwood producere, Howard Rosenman megbízott egy ügyvédet a Napoleon and Betsy előkészítésének leállíttatásával.

Rosenman azt állítja, hogy a Longwood forgatókönyvének első változatát Kennedy írta, és hogy Johansson azóta flörtölt a filmmel, amióta tavaly közös olvasópróbán vett részt Al Pacinóval.

Johansson édesanyja, Melanie Johansson, aki egyben a 19 éves színésznő menedzsere is, visszautasítja az általa pszichotikusnak nevezett Rosenman vádjait: mint mondja, az ő filmjük nem Staton Rabin vagy más regényén alapul, hanem egy igaz történeten, amelyet nem védenek szerzői jogok.