Blanka, Bianka
9 °C
18 °C

Két stáb készíti ugyanazt a Napóleon-filmet

Index
2004.03.29. 17:46
Al Pacino főszereplésével The Monster of Longwood (A longwoodi szörnyeteg) címmel készít filmet Napóleonról Patrice Chereau francia filmrendező. Ezzel párhuzamosan ugyanebből a forgatókönyvből egy másik Napóleon-film előkészülete is zajlik. A jogi vita máris kezdetét vette - írja a Cinematrix.

A Chereau által rendezendő film Staton Rabin regénye alapján készül majd, és a Szent Ilona szigetére száműzött Napóleon utolsó napjait mutatja be, aki meghitt barátságba került egy Betsy nevű 13 éves angol lánnyal.

A másik Napóleon-film címe a Rebecca B. Kennedy forgatókönyve alapján készülő Napoleon and Betsy-nek ugyanez a témája. Betsyt Scarlett Johansson alakítja majd, a megfelelő Napóleont még keresik. Nem kizárt, hogy sosem valósul meg ez a terv, mivel a Longwood producere, Howard Rosenman megbízott egy ügyvédet a Napoleon and Betsy előkészítésének leállíttatásával.

Rosenman azt állítja, hogy a Longwood forgatókönyvének első változatát Kennedy írta, és hogy Johansson azóta flörtölt a filmmel, amióta tavaly közös olvasópróbán vett részt Al Pacinóval.

Johansson édesanyja, Melanie Johansson, aki egyben a 19 éves színésznő menedzsere is, visszautasítja az általa pszichotikusnak nevezett Rosenman vádjait: mint mondja, az ő filmjük nem Staton Rabin vagy más regényén alapul, hanem egy igaz történeten, amelyet nem védenek szerzői jogok.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!