Magyar játékfilmek Indiától Latin-Amerikáig

Index
2004.03.31. 19:54
India és Latin-Amerika mellett az Egyesült Államokban is látható magyar film április elején - tájékoztatta az Indexet a Magyar Filmunió.

A Cinemateca Uruguaya szervezéséban megrendezett 22. Uruguay-i Nemzetközi Filmfesztivál keretei között Montevideoban és Punta del Este-ben is találkozhat a közönség Fliegauf Benedek Rengeteg című első játékfilmjével, mely a tavalyi évben számos nemzetközi elismerést nyert el, és az egyik legtöbb külföldi meghívással rendelkezett.

A napokban Tóth Tamás Rinaldo című játékfilmjével együtt mutatják be a Finále-n, a cseh nemzeti filmfesztivál külföldi szekciójában Plzen-ben.

Az india Delhi-ben április 2-án kezdődő EU-filmfesztivál programjába Kardos Sándor és Szabó László Telitalálat című filmjét mutatják be. A filmet tavaly a Festroia különdíjjal tüntette ki.

India és Latin-Amerika mellett az Egyesült Államokban is látható magyar film április elején. A 22. Minneapolis-i St. Paul Nemzetközi Filmfesztiválon Pacskovszky József A boldogság színe című filmje kapott meghívást. Az április 2 - 17 között megrendezett fesztiválon 50 országból érkező közel 120 filmalkotást mutatnak be.