Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Három galéria közös magyar avantgárd kiállítása Párizsban

2004.04.15. 13:37
Három párizsi galéria és a magyarországi Makláry Artworks összefogásával kiállítás nyílik magyar avantgárd alkotók műveiből a francia fővárosban, a Saint Germain des Prés negyedben április 15-én, adta hírül a Párizsi Magyar Intézet.

A Minotaure, a Zlotowski és a Vallois Galéria válogatása a magyar avantgárd második világháború előtti, Párizsban is alkotó képviselői - többek között Etienne Beöthy, Lahner Emil, Mattis-Teutsch János vagy Henri Nouveau - munkáiból nyújt ízelítőt a mai francia közönségnek.

A közelmúltban újra felfedezett Réth Alfrédtól mintegy húsz festményt mutatnak be - ennek aktualitást ad az a tény is, hogy a patinás Artcurial árverezőház Champs-Elysées-n található palotájában éppen a megnyitó előestéjén, április 14-én, egy kamaratárlattal összekötve volt a festő életművét feldolgozó tanulmánykötet hivatalos franciaországi bemutatója.

A szobrászatra szakosodott Vallois Sculptures galéria két, jelentősnek számító kubista, majd art déco szobrász, Csáky József és a szülőföldjén még kevéssé ismert Miklós Gusztáv műveiből rendez tárlatot. A május 31-ig megtekinthető kiállítások francia nyelvű katalógusához - a megnyitókon résztvevő - Passuth Krisztina és Makláry Kálmán írt tanulmányt.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.