New York-i tánccsoport a Pécsi Szabadtéri Játékokban

MTI
2004.05.12. 10:40
Nyolc színházi produkció mellett több tucat zenei rendezvény és kiállítás szerepel a június 5-én kezdődő Pécsi Szabadtéri Játékok programjában - közölte Vidákovics Antal, a játékok igazgatója a sajtótájékoztatón.

Az Anna udvarban, a tettyei romok között és a Káptalan utcai szabadtéri színpadon harmincegy színházi és táncszínházi előadásra várják a közönséget.

A budapesti Fáklya Horvát Művészegyüttes Lucidum intervallum című táncműsorával lép fel, Bognár József koreográfus, rendező Don Quijote mezítláb elnevezésű tánc-groteszkjeivel jelentkezik. A Pécsi Nemzeti Színház művészei Synge: Szentek kútja és Petőfi Sándor A helység kalapácsa című darabját adják elő Két egyfelvonásos néven.

A baranyai megyeszékhelyen vendégszerepel a neves New York-i tánccsoport, a Battery Dance Company A burkolókövek titkai című darabjával. Színpadra lép a Pécsi Balett is az Úton című előadásával, valamint a Kossuth-díjas koreográfus, Keveházi Gábor rendezte Rómeó és Júlia darab.

A fesztivál programfüzetében három vígjáték található. Vajda Katalin Anconai szerelmesek című produkcióját Balikó Tamás, Kárpáti Péter Miaszerelem? című művét Szabó Attila, Marin Drzic: Dundo Maroje című darabját Szikora János viszi színre.

A mintegy két hónapon át zajló rendezvénysorozat részeként rendezik meg Pécs XIV. Zenei Fesztiválját, amelyen a házigazda Pannon Filharmonikusok mellett fellép a Budapesti Opera Társulat, a Rajkó Zenekar és a Nemzeti Ifjúsági Zenekar.

Művészeti bemutatókat, kiállításokat tart a Pécsi Galéria, Baranyát bemutató diafotó-bemutatóval, úgynevezett diaporáma-esttel jelentkezik Tám László fotóművész.