Hétvégén Kultucca lesz a Rádayból

MTI
2004.05.12. 10:55
Óránként nyílnak majd különleges tárlatok és fotókiállítások galériákban, éttermekben és szabadtéren. A fővárosi Ráday utcában május 14. és 16. között rendezik meg a hagyományos kortárs művészeti fesztivált - derült ki a rendezvény sajtótájékoztatóján.

A három napos multikulturális találkozóhelynek - ahogyan Réz András esztéta nevezte a fesztivált - idén Hollandia lesz a díszvendége. Klaus de Rijk, a Holland Királyság nagykövetségének kulturális- és sajtóattaséja a kiállító vendégművészek nevét sorolta fel, akik közül többen Hollandiában élő magyarok.

H. Szilágyi Márta, a fesztivál főszervezője a gazdag kínálatból ajánlott néhány programot: szabadtéri művészi zászló tárlat a Ráday utca felett, az úttestet elfedő csoportos szoborkiállítás, művészeti folyóiratok találkozói, a Színház és Filmművészeti Egyetem vizsgafilmjeinek vetítése. Koncertet ad az Afro Magic Band, a Tudósok, az Ágoston Trió és a Kiss Erzsi Zene.

A hatodik alkalommal tartott kulturális fesztivál péntek délután 16 órakor kezdődik és vasárnap késő éjszakáig tart. A programok ingyenesek.