Újjáéled a nyári színház Miskolcon

MTI
2004.06.03. 09:18
"Hosszan tartó tetszhalott állapotából ébredt fel a Miskolci Nemzeti Színház szabadtéri színpada, a teátrum sokszínű programmal várja a közönséget június 30-tól, közvetlenül a nemzetközi hírű Operafesztivált követően - mondta a Miskolci Nemzeti Színház igazgatója a színház sajtótájékoztatóján.

Közlése szerint külföldről is sokan érdeklődnek, Japánból, Németországból, Franciaországból, Csehországból és Lengyelországból már jelezték érkezésüket színház- és zenerajongók. A program összeállt, a komolyzene, a dzsessz és a folklór muzsika kedvelői egyaránt megtalálhatják a kedvükre valót, de musical és könnyűzene is színesíti a nyári palettát - tette hozzá. Halasi Imre elmondta, hogy a nyári szezont a Miskolci Szimfonikus Zenekar koncertje nyitja meg, amelyet a XX. Miskolci Dixieland Fesztivál nyitó gálája követ július 1-én.

A rendezvények sorában kiemelt helyen szerepel a XXV. Kaláka Nemzetközi Folkfesztivál, valamint a július 23-án kezdődő Canetti Nemzetközi Hegedűverseny, amelynek az "olaszországi Cremona mellett Miskolc a második otthona" - jegyezte meg Halasi Imre. A miskolctapolcai Akropolisz szabadtéri színpad felújítása miatt a nyári színházi fesztivált ugyancsak a Miskolci Nemzeti Színház nyári színházában rendezik meg július 19. és augusztus 13. között - mondta az igazgató.