Állami segítség a Modern/Izmusok tárlathoz

MTI
2004.06.03. 09:35
A kormány szerdai ülésén döntött a "Modern/Izmusok. Európai grafika 1900-1930" címet viselő kiállítás bemutatásához kapcsolódó több mint ötmilliárd forintos állami kezességvállalásról - jelentette be Gál J. Zoltán, a kabinet ülését követő sajtótájékoztatón, Budapesten.

A tárlatot június 18. és szeptember 20. között rendezik meg a Magyar Nemzeti Galériában - tette hozzá a kormányszóvivő. Mint mondta, a stuttgarti Staastgalerie grafikai gyűjteményből származó, összesen 162 tárgyat bemutató kiállítás megrendezése állami részvétel nélkül nem valósulhatna meg, ugyanis a Magyar Nemzeti Galéria a biztosítást nem tudja fedezni. A kormány ezért több mint ötmilliárd forint kezességvállalással segíti a kiállítás létrejöttét.

"A kormány kiemelkedően fontosnak tartja a hazai és a nemzetközi kulturális értékek magyar közönség előtti bemutatását" - hangsúlyozta a kormányszóvivő hozzátéve: garanciavállalás nélkül nem jöhetett volna létre többek között az Európa közepe 1000 körül című tárlat, vagy a Giacometti kiállítás.