Simon és Garfunkel végleg abbahagyják

MTI
2004.06.09. 15:59
Csütörtökön folytatódik a Simon and Garfunkel kettős tavaly ősszel kezdett Old Friends című turnéja. Az amerikai helyszínek után áthajózik a folkrock legendás párosa Európába is, de Paul Simon szerint most már nem folytatják tovább együtt a zenélést.

A most folyó sorozat nem egészül ki új dalokkal, így Simon szerint nincs értelme az együttműködésnek, ellenben Garfunkel úgy véli, hogy az újabb lemez igenis érdekes és keresztülvihető dolog lenne. Paul Simon hozzáállása nyilván azzal is magyarázható, hogy újabb szólólemezen munkálkodik, amelynek Brian Eno lesz a producere.

A New York-i Madison Square Gardenben adott őszi koncertről egyébként tervezik CVD és DVD megjelentetését is. A turné csütörtökön este New York államban, Albanyben folytatódik és összesen 32 helyszínre jutnak el a Sound of Silence, a The Bridge over Troubled Water, a Scarborough Fair, és a Mrs. Robinson előadói. A turné amerikai szakasza - 21 koncert után - július 8-án Dallasban ér véget.

Alig egy héttel később, július 14-én már nyugat-európai turnéba kezdenek, ami július 31-én zárul. Az igen borsos jegyárak magyarázzák, hogy keletebbre miért nem jönnek, Amerikában ugyanis a tavalyi turné során 135 dollárt is elkértek egy beugróért.