Rekordnézettség a Hevesi Sándor Színházban

MTI
2004.06.12. 19:06
Feszített munka, közönségvonzó sikeres évad, 243 előadás és a korábbi rekordszinten maradó 92 ezres nézőszám - így jellemezte a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház teljesítményét Stefán Gábor igazgató a társulat évadzáró ülésén szombaton.

A direktor értékelése szerint a színre vitt 13 mű - ebből 3 háziszínpadi - és a 243 előadás, valamint a 8 falujáró bemutatkozás olykor "emberfeletti teljesítményt kívánt", amit 9 ezer 92 bérletes és 92 ezer néző teltházas jelenléttel honorált.

Bereményi Géza művészeti igazgató a "nyugodt, egyenletes alkotómunkát" emelte ki, amelyhez hozzájárult a 3 évre szóló színész-szerződések nyújtotta biztonságérzet is.

Gyimesi Endre polgármester hangsúlyozta, hogy a következő évadban is így lesz, hiszen "pénzügyileg minden rendben van" az őszi kezdéshez.

A társ-fenntartó megyei közgyűlés elnöke, Kiss Bódog Zoltán a társulat nyújtotta művészi élményeket méltatta; kiemelve a "művészek és helyi közösségek ünnepének számító" falujárások és az immár 10 éves közéleti-kulturális találkozósorozat, a Zalai Páholy sikerét.

Az évadzárón féltucatnyi szakmai és civil díjat adtak át: a legjobb színész elismerést Papp Lujza, a Forgách-gyűrűt Kiss Ernő, a társulat által odaítélt "Arany deszkát" Bódi Attila, a Máriáss-díjat Egri Kati kapta.