Csődöt mondott Paul McCartney prágai koncertje

MTI
2004.06.14. 17:06
Paul McCartney Prágában adott koncertje merő ráfizetés volt - ismerte el Serge Grimaux, a koncert szervezője egy cseh gazdasági hetilapban hétfőn megjelent interjúban.

"Nagyon nagy a veszteségünk, kemény csapást jelent a cégünknek" - jelentette ki Grimaux az Euro című hetilap hétfőn megjelent számában. Paul McCartney személyében először lépett föl cseh színpadon a Beatles együttes egy volt tagja. A június 6-i koncert helyszíne egy 60 ezer nézőt befogadó, új aréna volt, amelyet egy Prága környéki üzemcsarnokból alakítottak ki, s ahová mindössze 35 ezren vettek jegyet - tudatta a koncertszervező. A helyzetet tovább súlyosbította az óriási vihar, amely a koncert előestéjén 15 cm magasan vízzel árasztotta el a helyiséget. "Ez benne van a pakliban, a koncertszervező mindig nagy kockázatot vállal" - jegyezte meg Grimaux.

A közeljövőben jó néhány nemzetközi híresség prágai fellépését hirdették meg ugyanerre a helyszínre: többek között David Bowie-t, Lenny Kravitzot, a Metallicát és Carlos Santanát várják. MTI 2004. június 14., hétfő 16:26