Vilma
-7 °C
4 °C

'Mobilmozival' oldaná meg a Fidesz a mozihiányt

MTI
2004.06.15. 17:05
"Mobilmozival" oldaná meg a főváros délkelet-pesti peremkerületeinek mozihiányát a Fővárosi Közgyűlés Fidesz-MKDSZ frakciójának egyik tagja; Ughy Attila erről kedden beszélt az Uránia Nemzeti Filmszínházban tartott sajtótájékoztatón.

A XVIII. kerületi önkormányzat fideszes képviselője azt mondta: soha nem gondolta volna, hogy egykori mozikból zárszerelvényeket és kutyaólakat árusító hely lesz, pedig a XVIII. kerületi Madách és Liget moziknak, több más kismozihoz hasonlóan, ez lett a sorsa. A főváros XVI., XVII., XVIII., XIX., XX. és XXIII. kerületében ma már egyáltalán nincs mozi; a délkelet-pesti térségben lakóknak 25-30 kilométert kell alkalmanként utazni azért, hogy mozizhassanak - tette hozzá.

Ughy Attila azt is nehezményezte, hogy némelyik épület szerinte a környezetébe nem illő módon alakult át. Port Ferencet, a Budapest Film igazgatóját arra kérte, készítsen költségvetési számítást, mennyibe kerülne a vetítőgépek és a vásznak beszerzése. A képviselő úgy gondolja, a kerületek egymás között megegyezhetnének arról: havi ütemezésben, mikor és hol töltene néhány napot az úgynevezett mobilmozi.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.