Gábor, Karina, Ders
8 °C
20 °C

'Mobilmozival' oldaná meg a Fidesz a mozihiányt

MTI
2004.06.15. 17:05
"Mobilmozival" oldaná meg a főváros délkelet-pesti peremkerületeinek mozihiányát a Fővárosi Közgyűlés Fidesz-MKDSZ frakciójának egyik tagja; Ughy Attila erről kedden beszélt az Uránia Nemzeti Filmszínházban tartott sajtótájékoztatón.

A XVIII. kerületi önkormányzat fideszes képviselője azt mondta: soha nem gondolta volna, hogy egykori mozikból zárszerelvényeket és kutyaólakat árusító hely lesz, pedig a XVIII. kerületi Madách és Liget moziknak, több más kismozihoz hasonlóan, ez lett a sorsa. A főváros XVI., XVII., XVIII., XIX., XX. és XXIII. kerületében ma már egyáltalán nincs mozi; a délkelet-pesti térségben lakóknak 25-30 kilométert kell alkalmanként utazni azért, hogy mozizhassanak - tette hozzá.

Ughy Attila azt is nehezményezte, hogy némelyik épület szerinte a környezetébe nem illő módon alakult át. Port Ferencet, a Budapest Film igazgatóját arra kérte, készítsen költségvetési számítást, mennyibe kerülne a vetítőgépek és a vásznak beszerzése. A képviselő úgy gondolja, a kerületek egymás között megegyezhetnének arról: havi ütemezésben, mikor és hol töltene néhány napot az úgynevezett mobilmozi.

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!