Natália
-3 °C
8 °C

Szocsiban is nyert a Kontroll

Index
2004.06.16. 15:44
A Cannes-i Filmfesztivál Ifjúsági Díja, a Prix de la Jeunesse után újabb elismerésben részesült Antal Nimród filmje. A június 15-én véget ért Szocsi Filmfesztivál különdíját a Kontrollnak ítélte oda a zsűri - adta hírül a Filmunió és a Café Film.

A Kinotavr elnevezésű filmszemlét az idén rendezték meg tizenötödik alkalommal a Fekete-tenger parti fürdőhelyen. A fesztivál nemzetközi versenyében 23 ország 39 alkotása indult, köztük animációs filmek, dokumentumfilmek és játékfilmek. A zsűri elnöke a híres iráni rendező, Jafar Panahi volt. A zsűri további tagjai: Helma Sanders-Brahms (Németország), Gulya Mirzoeva (Tadzsikisztán), Phyllis Mollet (Svájc), Kim Dong Ho (Dél-Korea). A fesztivál elnöke Oleg Jankovszkij.

A fesztivált minden évben június elején rendezik meg az orosz üdülővárosban, külön szekcióban bemutatva az orosz alkotásokat, ahol idén Pavel Csuhraj, Roman Balajan és Szergej Szolovjov legújabb munkáit láthatta a közönség.

A Café Film és a Bonfire közös produkciójában készült Kontrollt a cannes-i világpremier óta többek között észak-amerikai, nagy-britanniai, olaszországi és német nyelvterületeken való forgalmazásra is megvásárolták, illetve további tárgyalások vannak folyamatban.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!