A Red Hot Chili Peppers első koncertalbuma

MTI
2004.07.07. 16:28
Az amerikai "fűszeres fiúk" július 26-án először Európában dobják piacra immár húsz éve tartó pályafutásuk első koncertlemezét Live in Hyde Park címmel.

Ez az európaiaknak természetes, ugyanis a dupla CD zenei anyagát június 19-én és 20-án, valamint 25-én vették fel a világhírű londoni parkban, alkalmanként több mint százezer Red Hot Chili Peppers rajongó jelenlétében. A dupla albumon 27 track kapott helyet, köztük a legnagyobb slágereik: Under the Bridge, Give It Away, Otherside, Scar Tissue, By the Way és Californication.

A zenekar három új dallal - Rolling Sly Stone, Leverage of Space és Mini-Epic - is megörvendeztette a híveit. Basszusgitárosuk, Flea egy trombitaszólóval is emelte a show színvonalát, amit szintén rátettek az egyik CD-re. Érdekes a két feldolgozás is, amelyet Donna Summer I Feel Love és a 70-es évek elején játszó Looking Glass formáció Brandy című dalával követtek el.

A kiadványból az új módinak megfelelően ezúttal sem hiányozhat a fotókkal bőségesen illusztrált füzetecske, ahol a backstage-pillanatokon kívül helikopterről készített fotókban is gyönyörködhet a vásárló. A koncertlemezt augusztus 2-án Ausztráliában, Japánban és Új-Zélandon is megjelentetik, de az amerikai időpont még nem ismeretes