Courtney Love kórházban

MTI
2004.07.10. 16:08
Kórházba került szombatra virradóra New York-ban Courtney Love amerikai rock-énekesnő néhány órával azután, hogy elfogató parancsot adtak ki ellene.

Love ügyvédje szerint a rocksztár állapota kielégítő, és cáfolta azokat az értesüléseket, melyek szerint rosszulléte bármilyen "szernek", sérülésnek lett volna köszönhető, valamint azt is, hogy öngyilkosságot kísérelt volna meg.

A 10 éve öngyilkosságot elkövetett Kurt Cobain özvegye ellen június 8-án emeltek vádat garázdaság és kábítószer-birtoklás miatt, de az énekesnő nem jelent meg a Los Angeles-i bíróság előtt, hanem inkább New Yorkban ünnepelte meg 40. születésnapját.

Courtney Love-ot 55 ezer dolláros óvadék ellenében helyezték szabadlábra, miután bántalmazta egyik volt barátjának és menedzserének, Jim Barbernek, jelenlegi társát, de pénteken meg kellett volna jelennie a tárgyaláson. A bíró szerint az énekesnőnek nem volt elfogadható mentsége távollétére és az elfogató parancs mellett a letartóztatása esetén fizetendő újabb óvadékot 150 ezer dollárra emelte.

Az énekesnő ellen kábítószer-birtoklás miatt is eljárás van folyamatban, miután tavaly októberben ugyancsak Barber otthonában letartóztatták, amikor drogos állapotban tört-zúzott. Courtney Love ez ügyben elismerte bűnösségét, de, hogy ne ítéljék el, vállalt egy önkéntes elvonókúrát.