Török Ferenc Locarnóba utazik

Index
2004.07.21. 13:16
Török Ferenc Szezon című filmjét az 57. Locarno-i Nemzetközi Filmfesztivál mutatja be a külföldi közönségnek - tájékoztatta Papp Csaba, a Magyar Filmunió munkatársa az Indexet.

A Moszkva tér című filmmel debütált Török Ferenc második munkáját hívta meg programjába a locarno-i fesztivál. Svájc legjelentősebb nemzetközi filmes eseménye idén 57. alkalommal veszi kezdetét augusztus 4-én. A fesztivál szervezői a napokban tartott sajtótájékoztatón jelentették be Svájcban, hogy a Török Ferenc Szezon című filmjét a "Filmmakers of the Present", 'napjaink filmalkotói' elnevezésű programban mutatják be. Az A-kategóriás fesztiválra a tavalyi évben közel kétszázezer néző látogatott el, a nemzetközi sajtót pedig több mint ezer újságíró képviselte.

A Szezonnal már találkozhatott a hazai közönség a filmszemlén, ahol az internetes közönségszavazatok alapján a legkedveltebb filmnek bizonyult. Nagy Ervint a filmben nyújtott alakításáért pedig a legjobb mellékszereplő díjával jutalmazta a szemle. Az itthoni mozibarátoknak azonban egészen őszig várniuk kell a Szezonra.