Pécsi Ildikó balesete ellenére sem marad el a Ludi Romani előadása

MTI
2004.08.18. 17:35
Nem marad el a darabot rendező, kórházban fekvő Pécsi Ildikó balesete ellenére Gorsiumban Plautus A hetvenkedő katona című darabjának a bemutatója - tájékoztatta az MTI-t szerdán a Szent István Király Múzeum munkatársa.

Pécsi Ildikó rendezői elképzeléseinek szellemében és korábbi intézkedései szerint folytatódtak a darab próbái. A Ludi Romani - Római Játékok - eredeti programja szerint augusztus 28-án premier lesz, szeptember 4-én pedig sor kerül a darab újbóli előadására - közölte F. Petres Éva.

A római komédia kiemelkedő mestere, a Krisztus előtt 250-184 között élt Titus Maccius Plautus egyik legvérbőbb vígjátékának főszerepét, Várostoronydúlót, a mértéktelenül hiú, öntelt, bujálkodó és hetvenkedő katonát, Koncz Gábor Kossuth-díjas művész alakítja.

A további szerepeket Rékasi Károly, Bregyán Péter, Mucsi Sándor, Boros Zoltán, Zsolnai András, Xantus Barbara, Détár Enikő, Farkasinszky Edit, Borbély Kriszta, Bessenyei Emma és Hevér Zsófia játssza.

A darabot rendező Pécsi Ildikó érdemes, kiváló művész hétfőn este az M3-as autópályán szenvedett balesetet. Kocsija egy defekt következményeként a szalagkorlátnak ütközött, ő pedig kiesett az autóból és súlyosan megsérült. Egyelőre kórházban ápolják, teljes gyógyulása hosszabb időt vesz igénybe - tudta meg az MTI a darabban játszó színészektől.