Zeneletöltéssel a háború ellen

MTI
2004.08.27. 14:49
A War Child - Háborús gyermek - elnevezésű, több mint tíz éve létrehozott szervezet szeptember 9-én új kezdeményezést indít honlapján: letölthetők olyan zenekarok új felvételei, mint a Radiohead és a Keane, s a dalonként fizetendő 99 cent egyenesen az alapítvány számlájára kerül, ahonnan a háború sújtotta térségek szenvedő gyermekeinek nyújtanak támogatást.

Ami a művészek produkcióit illeti, a Radiohead, az angolok kultikus progresszív rockbandája a Go To Sleep című dal Oszakában előadott koncertváltozatával csatlakozott a kezdeményezéshez. A keverési munkálatokat a zenekar gitárosa, Jonny Greenwood végezte. A szigetország egyik kedvenc britpop zenekara, a Keane egy 1966-os Walker Brothers listavezető dal, a The Sun Ain,t Gonna Shine Anymore feldolgozásával vesz részt az akcióban.

A kampány mögött álló New Musical Express, - az egyik legnagyobb tekintélyű zenei magazin - korábban megszavaztatta az olvasóit, hogy milyen dalokat szeretnének erre az alkalomra. A többség jól ismert dalok feldolgozásaira adta a voksát. Ennek ellenére új kompozíciók is letölthetők a warchildmusic.com honlapról a Bloc Party és Lucky Jim jóvoltából. Várhatóan még több zenekar és szólóművész is csatlakozik majd ehhez a nemes kezdeményezéshez.