Megújult a magyar Playboy

MTI
2004.08.27. 16:19
Az eddiginél progresszívebb Playboy-t ígért Radnai Péter, az újság közelmúltban kinevezett főszerkesztője az első általa jegyzett lapszámot bemutató pénteki budapesti sajtótájékoztatón.

"Megpróbáltunk egy olyan mixet csinálni a lapban, amiben mindenki találhat számára érdekeset" - mondta, hozzátéve: "ez egyelőre ráncfelvarrás, de azt hiszem, hónapokon belül kiderül, mi milyennek látjuk a Playboy-t".

Mint mondta, indítanak új rovatokat, néhányat pedig átalakítanak. Példaként említette, hogy az eddiginél nagyobb teret kívánnak szentelni a humornak.

Radnai kijelentette azt is, hogy szeretné emelni az eddig kisebbségben lévő magyar anyagok arányát. "Természetesen, ha olyan anyag van bármelyik kiadásban, ami érdekes és izgalmas, akkor nem leszünk ostobák, hogy mi azt ne vegyük át: ki kell használni, hogy ez egy világszerte megjelenő népszerű magazin" - mondta az MTI kérdésére a főszerkesztő.

Szavai szerint "egyáltalán nem baj", ha az újságban vannak az amerikai kiadásból átvett cikkek, interjúk, de "a magyar olvasóközönség számára a hazai kötődésű témák jóval érdekesebbek".

"Most nyílt egy olyan lehetőségem, hogy én diktálhattam. Történt egy olyan váltás a Playboy életében, hogy azt mondtam, most, vagy soha " - mondta Görög Zita, a szeptemberi szám címlaplánya a sajtótájékoztatón, arról beszélve, miért fogadta el az évek óta elhárított felkérést a lapban szereplésre.