Könyvparádé a játékos kedvűeknek

2004.09.08. 07:54
'Könyvparádé 2004 - Könyv és játék' címmel hazánkban először valósul meg olyan kulturális rendezvény, amelynek célja, hogy a könyv igazán populáris szórakozás legyen - tájékoztatta az Indexet a BL Média.

A könyvkiállításon a szervezők egy játékteret alakítanak ki, ahol a látogatók találkozhatnak, és természetesen játszhatnak a részt vevő költőkkel, írókkal, alkotókkal. Játszhatják az irodalmi vagy kávéházi élet hagyományos játékait, szójátékokat, kártyajátékokat, sakkot, a scrabble-t, vagy akár a csocsót.

Természetesen könyvbemutatókra és - többek között Popper Péter, Jankovics Marcell és Besenyei Péter közreműködésével - dedikálásra is sor kerül. A lényeg azonban, hogy a könyv és a játék szeretete közös élmény legyen. A rendezvényen a közönség felfedezheti, hogy a könyv nem csupán intellektuális kaland, hanem izgalmas szabadidős elfoglaltság is lehet.

Szeptember 11-én szombaton 20.00-21.30 között a Pedrofon együttes koncertezik, vasárnap délután pedig Dolák-Saly Róbert lép színpadra. A Könyvparádénak a WestEnd City Center Millennium Tetőteraszán felállított ezeregyszáz négyzetméteres sátor és környéke ad otthont szeptember 9 és 12 között 10.00-20.00-ig.