Musicalekben nosztalgia a trendi a Broadwayn

MTI
2004.09.29. 13:11
Johnny Cash, a tavaly szeptemberben elhunyt countryzenész életéről Ring Of Fire címmel musical készül. A nosztalgia a trendi a zenés színházaknál a Broadwayn.

A Johnny Cash pályafutásáról szóló zenés darabot Richard Maltby Jr. rendezésében 2006-ban szándékoznak bemutatni a Broadwayn. A musicalben 49 dal hangzik el majd el, amelyeket egykor Johnny Cash és a felesége, June Carter Cash vitt sikerre. A címadó dalon kívül biztos, hogy szerepel a musicalban az I've Been Everywhere, a Folsom Prison Blues és az A Boy Named Sue című kompozíció is. Bill Meade producer azt ígérte, hogy jövő ősszel a musical dalaiból egy válogatással jelentkeznek majd a piacon.

Az új darab azt mutatja, új trend van kialakulóban a zenés színházaknál, a producerek egyre inkább a pop-rockvilág lemezsikereinek adaptációival, sztárjainak élettörténetével kívánják a nézőteret megtölteni. Januárra Good Vibrations címmel a Beach Boys 30 dalára épülő musicalt terveznek ugyancsak a Broadway-re, és hamarosan láthatják az amerikaiak a Pink Floyd The Wall című lemezének musicalváltozatát is. Billy Joel zenéjét szintén élvezheti a színházi közönség, az amerikai énekes musicaljének címe Movin' Out, az Abbáé Mamma Mia!, legutóbb pedig a Queen: We Will Rock You című slágergyűjteménye is bekerült a sorba.