Rómában lesz a Music Television idei gálája

MTI
2004.10.07. 16:59
Róma ad otthont az MTV 2004-es díjkiosztójának november 18-án. A jelöltek ismeretében a legtöbb trófea elnyerésére az amerikai OutKast duónak van esélye, ugyanis az atlantai fiúk öt kategóriában is érdekeltek.

A Speakerboxxx/The Love Below lehet a legjobb album, a Hey Ya! a legjobb dal és a legjobb videoklip, sőt, az OutKast győzhet a groupok versenyében és az R and B kategóriában is.

Usher, az R and B csillaga négy jelölésével alig marad el az OutKasttól. Ő a férfiak mezőnyében, az R and B művészeknél, a Confessions című lemezével és a Yeah! című számával küzd a győzelemért. Usher élő produkcióra is vállalkozott, a Beastie Boys, a Franz Ferdinand zenekar, a The Hives együttes és Nelly társaságában.

Három jelöléssel a mezőnyből heten dicsekedhetnek: Anastacia, Beyoncé, Black Eyed Peas, Britney Spears, Jay-Z és két fiatal rockbanda, a skót Franz Ferdinand és az amerikai Maroon 5 fiúk.

Még korántsem teljes a fellépő művészek csapata, de megerősítették Eminem szereplését, aki Encore című új lemezéről, a Just Lose It című dalt adja elő, amit kislemezen is piacra dobnak. Gwen Stefani is kihasználja ezt az óriási publicitást jelentő lehetőséget, hogy előadja What You Waiting For? című új számát, ami a hamarosan megjelenő Love, Angel, Music, Baby című, első szólóalbumán szerepel.