Vilma
-7 °C
4 °C

Szegeden is elindul a regionális rádiózás

MTI
2004.11.24. 13:39
A Magyar Rádió Rt. újabb állomáshoz érkezett: december elsejétől a szegedi stúdióban is elindul a regionális rádiózás - közölte Perjés Klára, a Kossuth Adó főszerkesztője kedden sajtótájékoztatón, Szegeden.

A rádióval kapcsolatos legutóbbi közvélemény-kutatás megállapította: a központi adókkal szemben a regionális sugárzás hallgatottsága nő; az a cél, hogy a stúdiók túllépjenek a városokon és a közszolgálatot szem előtt tartva területben gondolkodjanak - jelentette ki a főszerkesztő.

A szegedi stúdió adáskörzete eredetileg is három megyére terjedt ki - mondta Varga Zoltán, a Szegedi Regionális és Nemzetiségi Stúdió vezetője.

Ez a megerősítés egyben figyelemfelkeltés is a regionális fejlesztési tanácsok felé, hiszen a régió értékeinek bemutatása mellett együttműködve egyszerűbben lehetne közös pályázatokkal támogatást nyerni - tette hozzá. A stúdió adásideje nem bővül, új műsorok egyelőre nem lesznek: az eddigi kedvelt és hallgatott adásokban mutatjuk be a régió életét és változásait - ismertette a stúdióvezető.

Szegeden működik már szlovák és román nemzetiségi szerkesztőség is.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.