Elhunyt Bubik István színművész

MTI/Index
2004.11.28. 09:25

Életét vesztette egy közúti balesetben Bubik István színművész vasárnap - közölte a rendőrség az MTI-vel.

Bubik István

A színész autója frontálisan ütközött egy másik gépkocsival a 4-es főúton, Cegléd és Ceglédberceli között - mondta el Lukácsi Zsuzsa, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletese. A másik autóban utazó két személy könnyebb sérülést szenvedett.

Bubik István 1958. május 19-én született. A Színház- és Filmművészeti Főiskola elvégzése után a Nemzeti Színház társulatában kezdte pályafutását, majd 1993-ban (rövid londoni kitérő után) a Művész (későbbi Thália) Színházhoz szegődött. 1998-tól az Új Színház társulatának tagja. Munkásságát Jászai Mari díjjal ismerték el, emellett megkapta a Rajz János-díjat, a Farkas-Ratkó-díjat, valamint a Magyar Művészetért járó díjat is.

A színházban a magyar és a világirodalom legismertebb hősszerepeit játszotta, rockoperák főszerepeit énekelte el. Érzelmeken alapuló, aktív, robbanékony játékstílus jellemezte alakításait. Főbb szerepei: Mercutio (Shakespeare: Rómeó és Júlia), Ádám (Madách: Az ember tragédiája), Bicska Maxi (Brecht-Weill: Koldusopera), Lennie (Steinbeck: Egerek és emberek).