Megjelent az Anthropolis

2005.02.23. 10:56
Tizenöt évvel a kulturális antropológia tudományának magyarországi megjelenése után elkészült a tudományág első szakfolyóirata. A negyedévenként a könyvesboltokba kerülő periodikában egyaránt lesznek kortárs nyugat-európai és amerikai szerzők elméleti vitaindító cikkei, és az alkalmazott antropológia területéről érkező írások. Az Anthropolis ugyanakkor nyitni kíván a társtudományok, a szociológia, a pszichológia, a politológia és a közgazdaságtan irányába is.

Az első számban tanulmányokat olvashatunk többek között Niedermüller Pétertől, Anthony Giddenstől és Ioan M. Lewistól, továbbá egy interjút a főszerkesztővel, Sárkány Mihállyal, aki a nemrég elhunyt Boglár Lajosról is megemlékezik. A szerkesztők (többek között Frida Balázs és Biczó Gábor) szándékai szerint a lap nemsokára angol nyelven is megjelenik, és egész Közép-Kelet-Európában terjeszteni fogják, mint hiánypótló szakirodalmat.

Az igényes kivitelű, 184 oldalas folyóirathoz Budapesten az Írók Boltjában, és a L’ Harmattan könyvesboltjában lehet hozzájutni.