Miklós
-7 °C
4 °C

Sztrájkbizottság állhat fel az MTV-nél

MTI
2005.02.24. 18:58
Nem zárható ki, hogy a közeljövőben sztrájkbizottság áll fel a Magyar Televíziónál (MTV), értesült az MTI csütörtökön egy aznapi szakszervezeti megbeszélés egyik, neve elhallgatását kérő résztvevőjétől. A közszolgálati médium reprezentatív szakszervezeteinek vezetői sztrájk- és alkotmányjogi szakemberekkel tanácskoztak; a megbeszélés célja az volt, hogy megvizsgálják: a várható bérfeszültségekre és leépítésekre milyen, akár a sztrájkig is elmenő válaszlépések tehetők, mondta a neve mellőzését kérő szakszervezeti vezető.

Mint hozzátette, a tavaly ősszel elfogadott reorganizációs terv szerint három év alatt hétszáz munkatársától válna meg, a most valamivel több mint másfélezer embert alkalmazó közszolgálati televízió.

Rudi Zoltán, az MTV Rt. elnöke információ hiányában nem kívánta kommentálni az MTI értesülését. Mindössze annyit mondott, "idáig az együttműködés jellemezte a menedzsment és a szakszervezetek működését. Remélem, hogy a jövőben is az együttműködés és az rt. hosszú távú sorsáért vállalt közös felelősség jellemzi" azt.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!