Sztrájkbizottság állhat fel az MTV-nél

MTI
2005.02.24. 18:58
Nem zárható ki, hogy a közeljövőben sztrájkbizottság áll fel a Magyar Televíziónál (MTV), értesült az MTI csütörtökön egy aznapi szakszervezeti megbeszélés egyik, neve elhallgatását kérő résztvevőjétől. A közszolgálati médium reprezentatív szakszervezeteinek vezetői sztrájk- és alkotmányjogi szakemberekkel tanácskoztak; a megbeszélés célja az volt, hogy megvizsgálják: a várható bérfeszültségekre és leépítésekre milyen, akár a sztrájkig is elmenő válaszlépések tehetők, mondta a neve mellőzését kérő szakszervezeti vezető.

Mint hozzátette, a tavaly ősszel elfogadott reorganizációs terv szerint három év alatt hétszáz munkatársától válna meg, a most valamivel több mint másfélezer embert alkalmazó közszolgálati televízió.

Rudi Zoltán, az MTV Rt. elnöke információ hiányában nem kívánta kommentálni az MTI értesülését. Mindössze annyit mondott, "idáig az együttműködés jellemezte a menedzsment és a szakszervezetek működését. Remélem, hogy a jövőben is az együttműködés és az rt. hosszú távú sorsáért vállalt közös felelősség jellemzi" azt.