Omega koncert Prágában

MTI
2005.03.08. 10:05
Több mint három évtized után újra fellép Prágában az Omega zenekar - jelentette be kedden Jan Kratochvíl, a Liver Music rendezőiroda munkatársa. A koncert június 9-én este a legendás prágai Lucerna palota nagytermében lesz, amelynek férőhelye az ilyen rendezvények alkalmával mintegy 4000-4500 fő. Kratochvíl szerint az Omega az egykori Kelet-Európa legnagyobb nemzetközi sikereket elért, legendás zenekara.

Az Omega először - és eddig egyetlen alkalommal - 1971-ben a harmadik csehszlovák beatfesztiválon mutatkozott be a cseh közönségnek Prágában, mégpedig hatalmas sikerrel, ahogy azt a korabeli sajtó is bizonyítja. A zenekar számai a hetvenes és a nyolcvanas években ismertek és népszerűek voltak a csehek körében, és olykor ma is hallani egy-egy számot az éterben. A Gyöngyhajú lány című slágernek cseh változata is közismert lett, s manapság is aránylag gyakran hallani a rádiókban.

Az Omega együttes az idén egyébként Erdélyben szintén koncertezik, az ősz folyamán a Vajdaságban és Szlovákiában is fellép, továbbá néhány nyugat-európai nagyvárosban. Várhatóan az ősszel megjelenik egy új Omega CD is.