Zalán
9 °C
19 °C

Tengeralattjáró a Francia Intézet homlokzatán

MTI
2005.03.18. 14:56
A budapesti Francia Intézet homlokzatára szombaton kezdik felhelyezni és a Verne Gyula-emlékév kezdete alkalmából hétfőn este leplezik le a Nautilus tengeralattjáró hét méter hosszú mását - közölte az intézet az MTI-vel.

"Ez a tengeralattjáró, amely Verne Gyula képzeletében született meg a Húszezer mérföld a tenger alatt című műben, Nedim Hadziahmetovic szobrászművész keze munkája alatt nyerte el igazi formáját" - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A művész által teremtett tengeralattjáró 7 méter hosszú, 3 méter széles, legnagyobb magassága 4 méter, összsúlya körülbelül 700 kilogramm.

Nedim Hadziahmetovic két hónapon keresztül éjjel-nappal, megállás nélkül dolgozott, hogy a műtárgy az évforduló, a francia író, Jules Verne halálának 100. évfordulójára összeállított programsorozat megnyitójára elkészüljön. A fantasztikus masina az év végéig díszíti majd az intézet homlokzatát. A Verne-emlékév keretében konferenciákat, filmvetítéseket, felolvasásokat tervez az I. kerületi, Fő utcai intézmény.

Tervezi már nyaralását?

Segítünk! Válasszon célpontot nyárra útjaink közül! Tengerparti apartmanok előfoglalási kedvezménnyel!

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön! London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút.