Vilma
-8 °C
3 °C

Dél-Amerika házat avattak a Szegedi Vadasparkban

MTI
2005.03.20. 13:11
A létesítmény a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma, a Szegedi önkormányzat és a vadaspark önrészéből jött létre - jelentette be Veprik Róbert gyűjtemény felügyelő az átadási ünnepségen vasárnap, Szegeden.

A 31 millió forintos beruházásnak köszönhetően tapírok, bőgő- és pókmajmok, valamint capibarák leltek megfelelő otthonra. Ezek a fajok részei az Európai Fajmegmentő Programnak - tette hozzá. Bár a tapír és a bőgőmajom általában nem szaporodik Európában, a szegedi parkban már született egy tapírcsikó. A közeljövőben pedig hím majom érkezik az itt lakó két nőstény bőgőmajomhoz, és jó esély van rá, hogy ők is szaporodni fognak.

A fűthető, üvegablakos épületben a látogatók télen-nyáron megfigyelhetik a különleges állatokat: a capibara, más néven vízi disznó a Föld legnagyobb rágcsálója, a pókmajmok pedig kíváncsi, barátságos természetükkel vidítják fel a vendégeket. Mivel egyre több család tölt el egész napokat a vadasparkban, két - mozgássérültek számára is alkalmas - mellékhelységet, valamint pelenkázó-szoptató szobát is kialakítottak a Dél-Amerika ház közelében.

Az évi 120 ezer látogatót számláló parkról három éves fejlesztési programot fogadott el tavaly az önkormányzat, amelynek köszönhetően 2006-ig összesen 300 millió forint értékű fejlesztés valósul meg a Szegedi Vadasparkban.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!