Programok Aquincumban

Index
2005.04.30. 11:26
Péntektől látogatható a "Fonjuk meg a múltat - Római kosárformák nádból és fűzfavesszőből" című időszaki kiállítás az Aquincumi Múzeum védőépületében. A kiállításban megelevenednek az eddig csak ábrázolásokról ismert, római korban használt kosarak. Megismerkedhetünk a nád- és fűzfafonatú termékek használatával, a különleges, római edények mintájára készített formákkal, fonásmintákkal és a kosarak kultikus szerepével.

Ugyancsak pénteken nyitották meg az Állatok az emberek világában című időszaki kiállítást a múzeum pincéjében. Sok ezer állatcsont és a kézművesek csontból készített tárgyai utalnak azoknak az állatoknak a jelenlétére, amelyeknek maradványai a Budapest területén folytatott ásatások során kerültek napvilágra. A kiállítás arra kísérel meg fényt deríteni, milyen volt a kölcsönhatás állat és ember közt a római korban.

A múzeumépületben Istenek, katonák, polgárok Aquincumban címmel látható álladó kiállítás. A tárlat Aquincum hétköznapjait mutatja be a múzeum százéves épületében.

Az Aquincumi Múzeum a III. kerületi Szentendrei út 139. szám alatt található. Megközelíthető a Batthány térrõl a szentendrei HÉV-vel Aquincum megállóig. Óbudáról a Szentlélek térrõl a 34-es, 42-es, 106-os buszokkal Aquincum megállóig.

A romkert reggel kilenctől, a múzeum 10-től tart nyitva, szombaton 17 óráig, vasárnap 18 óráig.