Marlon Brando emléktárgyak kalapács alatt

MTI
2005.05.01. 08:38
Több mint 250 olyan tárgy és dokumentum kerül kalapács alá június 30-án, amely valaha Marlon Brando tulajdonában volt - jelentette be a hétvégén a New York-i licit szervezője, a híres Christie's aukciós ház.

Utoljára Marilyn Monroe tárgyaiból rendeztek ehhez hasonló érdeklődésre számot tartó árverést egy filmsztár örökségéből, 1999-ben - jegyezte meg a Christie's szóvivője, hozzáfűzve, hogy a 2004. július 1-jén, 80 éves korában elhunyt Brando "igen zárkózott személyiség volt, az aukció tárgyai ezért ritka alkalmat kínálnak személyiségének jobb megismerésére".

A kalapács alá kerülő relikviák többsége a színész Los Angeles-i birtokáról származik. Az aukciós ház több mint egymillió dollár bevételre számít.

A liciten meg lehet majd vásárolni Francis Ford Coppola Brando főszereplésével készült "Keresztapa" című filmjének forgatókönyvét: a felkínált példányon láthatók a kézírásos jegyzetek, amelyek jelzik, hogyan alakult ki Don Corleone figurája.

Kalapács alá kerül Marlon Brando levelezésének több darabja, Coppola, Elia Kazan, Martin Luther King és mások hozzá intézett levelei.

Megvásárolható lesz az a fekete bársonyköpeny is, amelyet Marlon Brando az 1978-ban készült Szuperman forgatásakor viselt, de érdeklődésre tarthatnak számot a színész gyermekkori emléktárgyai, otthonának bútorai, személyes bejegyzéseket tartalmazó könyvei is.